torsdag 5 februari 2009

Woodland Oak Trl

Lägger upp lite bilder både här och i bilddagboken så man kan få se hur huset ser ut. Nu är det ju en del bilder med möbler, men huset kommer vara helt tomt när vi flyttar in. Blir kanske en del tomma ytor, men vi har ju en del leksaker man kan slänga ut lite här och där...



Än har vi inte kommit iväg på nåt för dagen, men det lär väl bli en promenad eller löptur med vagnen längre fram på dagen. Just nu tänker jag inte störa barnen för de leker så bra, tror de är på utflykt med varsin ryggsäck. Bäst att låta dem vara när de leker så bra.



Annars är Dora the Explorer (barnprogram som finns hemma också) väldigt roligt just nu. Det är ett pedagogiskt program där barn lär sig engelska ord. Rätt bra faktiskt. Hanna verkar för övrigt väldigt intresserad av ord och språket här. Vet inte om hon lärt sig så mycket än, hon kan ju räkna och sen kan hon en del färger, och några andra ord som Hi, Thank you, I will, Bye, Shoes osv. De norska barnen på öppna förskolan har gått på dagis från att de var små, men det tog ändå ca ett halvår innan de kunde hänga med i språket. Det finns tydligen nån slags Independent School där utländska barn får lära sig engelska, men det känns inte så meningsfullt med tanke på den relativt korta tid vi ska vara här. Hade vi stannat så hon så småningom skulle börjat skolan så hade det ju varit något helt annat.

Viktor utövar det svenska språket mer och mer för varje dag och det ser ut att kunna bli nåt av honom också tillslut :-) Det är så roligt att lyssna på honom, han försöker verkligen och allt förutom gråt och skrik som kommer ut ur hans mun låter roligt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! nu gör jag ett nytt försök att skicka en kommentar!! Det såg himla mysigt ut dit ni ska flytta! hoppas ni har det bra. Här hemma är det sej likt, iaf för det mesta. Många kramar från moster Monica. Ha det GÖTT!!

Anonym sa...

Hej igen! nu fick jag iväg kommentaren men vad då anonym sa... ? Jag känner mej inte anonym! så nu prövar jag att trycka nån annan stans i stället.Vi hörs snart igen! Ha det bra! Kram Monica!!