måndag 26 januari 2009

Dags för nya upptäckter

På grund av knäproblem och blodfyllda skavsår efter gårdagens morgonjobb blev det idag inställt. Fick duga med promenad med andra skor.

Vi tog bilen och åkte över till området dit vi eventuellt flyttar i slutet på februari. På väg dit såg vi en överkörd tvättbjörn (nån typ av) och en överkörd minigrävling (som mer såg ut som en storråtta). Parkerade vid ett bad och tog barnen på promenad i vagnen. De sov en stund så vi stegade mot Kings Harbour. Ett område som ligger vid Lake Houston, ca 30 minuters promenad från huset. Där finns ett fåtal restauranger och fik i dagsläget, men det är inom kort ett fint torg med flera andra butiker och säkert fler restauranger. Eftersom vi redan ätit lunch satte vi oss för att dricka en kopp kaffe. Barnen hade vaknat och ville såklart också ha fika. Har man en sån pappa så kan man väl inte vänta sig annat än att de ÄLSKAR att fika :-) Det fanns inte så mycket mer för dem att dricka än mjölk, men det fick duga bra. Tänk nu på att det i det här landet inte räcker med en festis-storlek till barn, här serveras i muggar som är halvliter-stora. Vilken unge dricker så mycket mjölk? De skulle även få en varsin chokladkaka (typ kladdkaka) och de får en smärre chock när servitrisen kommer och serverar två bitar som är så stora så de skulle räcka till 4-5 personer. Jag skojar inte!!

Tur att man även delar ut "take-away-boxar" på alla restauranger. Den där kladdkakan kommer att räcka i en hel vecka framöver.

Sen fick grabbarna leka av sig i en lekpark medan jag och Hanna shoppade lite på Kroger, en bra mataffär.

Vi åkte hem och lagade lite Tacos. Hanna har börjat prata mer än äta när vi sitter (ja ja än så länge har vi ju inget bord så vi står) vid matbordet. Tror hon har det efter morbror Erik. Vi säger att man måste äta för att bli stark och kunna växa. Hanna babblar vidare om att man blir stark av gröt, potatis, makaroner osv. Sen säger hon; Och lite vin blir man också stark utav. Sen rättar hon sig och säger att det är vinet som är starkt. Ungar..!!








2 kommentarer:

Anonym sa...

Hanna och Viktor, ni är så fina att man blir tårögd!

Anonym sa...

Hej!
Det är så roligt att läsa om allt ni har för er! Ni är duktiga som hittar på saker hela tiden! Fina bilder också på barnen - det gillar vi skarpt!

KRAM från Tjeckien