onsdag 1 juli 2009

Mormors citron och vallmoskorpor!



Idag har vi fortsatt bakat. Matbrödet tog nästan slut på en gång så det var lika bra att köra på och baka nytt. Medan inspirationen är på topp. Två lantbrödslimpor blev det idag. Och mormors citron och vallmoskorpor. Recept från Leila bakar (recept.nu). Gott gott! Blev förvånad över att det var så pass enkelt att baka skorpor. Måste göras oftare!! Det bästa med skorporna var väl att Hanna och Viktor inte verkade gilla dem, så jag får allihop för mig själv. Ska sätta på en kopp te och avnjuta några av mina mästerverk (om jag får säga det själv). Tyärr har jag ingen att sitta och dricka te och äta skorpor med just nu, men det smakar nog bra ändå.



På lördag är det stor happening här i USA. Det är ju 4th of July, dvs independence day. Detta innebär ledig fredag för de flesta, hör och häpna; detta inkluderar Fredrik. Han "kom på det" här för ett par dagar sen. Helt otroligt tycker jag. De flesta jag känner ser ju fram emot en ledig dag i månader i förväg. Men visst är det tur att alla är olika :-)

Förberedelser har pågått i flera veckor redan. Här firar man på lite olika sätt, barbeque med familj och vänner, utflykt till nån park där det brukar vara olika typer av happenings, gå i parad eller gå i kyrkan. De två sista alternativen är nog att utesluta för våran del, så det blir nog något utav de två första alternativen.

Inga kommentarer: