måndag 13 juli 2009

Dora Live Show!

Veckan som gått har innehållit både det ena och det andra. Vi köpte en pool som vi lämnade tillbaka dagen efter. Först letade vi på flera ställen och krånglade rätt rejält innan vi hittade den storlek på pool som vi ville ha. Efter 4 juli tar man inte hem fler pooler utan vill göra plats i affärerna för jaktsäsongens tillbehör. Nåväl, jag sov på saken och fick ångest när jag tänkte på att barnen är så pass små än så det hade varit lite läskigt att ha en pool på gården. Det är väl värmen som gör att man gärna svalkar sig, men vi har ju våran kvarterspool och får nöja oss med den och plaskdammen här hemma.

Vi lämnade tillbaka poolen och bytte till en hetare variant; en studsmatta. Äntligen kan barnen få hoppa av sig lite energi och vi får en ståtlig och vacker pryl till trädgården. Det är ju sååå snyggt, tycker ni inte?! Till saken hör ju också att den här makapären blir så het på studsytan under dagen så det går inte att sätta en fot där...vi får studsa på kvällen, eller med strumpor kanske. Det är ju ändå för hett för att vara ute på dagarna, så det kanske är bäst att studsa efter kl 17 på dagarna.


I lördags hade vi tjej- och killdag. Grabbarna var först en sväng till poolen medan jag och Hanna var till en pysselaffär och kikade runt lite. Sen var det våran tur att sticka till poolen på eftermiddagen när Fredrik och Viktor åkte och fixade punkan på jeepen. Billigt och bra var det också, nämligen gratis. Kanske man gör så här, för att locka kunder. De köpte även en enkel grästrimmer så att vi kan hänga med i svängarna vad gäller trädgårdsskötsel. De är ju pedantiska här och ja, det växer väl lite för mycket på våran gård kanske, med amerikanska mått mätt.

En annan grej som hände när jag och Hanna skulle åka var att fjädern till den automatiska garageporten gick sönder när vi skulle öppna den, så det är nästa projekt att fixa. Ordna så att vi kan öppna garaget igen.


Idag var det dags för ett besök i Museum District i Downtown Houston. Brown Theatre visade Dora the Explorer Live Show. Hanna och Viktors favoritprogram på barnTV:n just nu. Fick tag i billigare biljetter så vi tyckte det var värt att gå, och barnen gillade det. Kul att ha gått på en teater också, väldigt stor och fin teater.


På tisdag ska vi till Emma och Julia för pysseldag. Får se vad vi hittar på för spännande.


Hanna på Brown Theatre

Inga kommentarer: