fredag 26 juni 2009

Här i Houston flyter livet på rätt bra för tillfället. Träning på YMCA, träffarna med Emma och Julia och international playdates som vi är på har gjort att dagarna rinner iväg ganska mycket snabbare än tidigare. För tillfället är det dock på pass varmt att vi tillbringar största delen av dagarna inomhus. Det rekommenderas att vistas inomhus och bara vara ute om det verkligen är nödvändigt. Det gäller att hälla i sig vatten, konstant. Jag är annars ganska dålig på att dricka vatten, men här är man verkligen tvungen.

Här om dagen kom vi hem från träningen och jag märker att vi har slut på vatten i huset, alltså i alla kranar. Det visar sig att banken klantat sig och betalat vattenleverantören en dag för sent vilket resulterade i att de helt abrupt stängt av vattnet. Jag ägnade hela eftermiddagen åt att ringa runt överallt och fick tillslut ordning på det hela. Nu ska vi bara försöka få banken att stå för öppningskostnaden på 50 dollar som vi var tvugna att betala. De har ett heltokigt system här när det gäller betalningar. Hemma är man ju van att allt sker online. Men här lägger man upp en betalning online via banken, och sen står bankpersonalen och skriver checkar som de skickar till respektive företag som ska ha betalt. Om nån då råkar tappa en check på golvet...ja, då sitter du lite illa till.

Idag har vi varit till Emma och Julia efter träningen och ätit lunch, lekt och lyssnat på deras nya "husdjur". Något sitter i deras vägg och tjuter som en liten hund... Så Emma var sysselsatt med att ringa samtal till olika parter hela eftermiddagen. Det är en jäkla massa ringande och det händer konstiga saker i det här landet. Ska bli spännande att se vad det är för något som bosatt sig i deras vägg.

Inga kommentarer: