fredag 11 december 2009

Ensamma mamman

Har precis nattat barnen och får en stund över för mig själv. Inser att det borde varit dammsuget för länge sen, och eftersom det dekorerades med kulor på pepparkakor idag så behövs det desto mer. Var man än sätter ner sin fot så trampar man i dessa kulor.

Summan av kardemumman blir dammsugning och undanplock i stället för te-mys framför TV:n. Om jag snabbar mig kanske jag hinner det också.

Igår var vi till Jenny och Tuva på pepparkaksbak. Vi var där i stort sett hela dagen och hade verkligen superkul. Vi konstaterade båda två att det var verkligen kul att träffa någon som man är väldigt lik, och inte lika resvan och har bott i världens alla hörn som de flesta andra av våra vänner i SWEA. Vi är båda nybörjare på det här med att vara expats, som det kallas. Det blir jobbigt att snart säga hejdå till varandra, men de ska vara i Sverige en stor del av sommaren så vi hoppas vi har möjlighet att kunna träffas en sväng då.



Idag var det träning, handling och övriga aktiviteter på agendan. När de två första aktiviteterna var avbockade så fortsatte vi med att dekorera gårdagens pepparkakor med kristyr i olika färger och fina små kulörta kulor. Viktor åt mest av sin kristyr medans Hanna visade sig vara en hejare på det där och gjorde jättefina mönster på sina kakor. Undrar vem hon fått denna konstnärliga ådra ifrån....??


Framåt kvällningen, innan mörkret lagt sig så tog jag och barnen en cykeltur i området. Det är superkul att hoja en sväng nu när de har fått lite fart på tramporna och man själv kan åka utan att tippa omkull för att det går för sakta. Det var härligt kyligt ute, så jacka och vantar på. Vi åkte runt och kikade på alla fina ljusanordningar, snögubbar och tomtar (uppblåsbara) som lyser så fint i alla trädgårdar. Efter ett tag var vi så frusna så vi skyndade oss hem och tog ett varmt bad innan kvällsmaten.

Fredrik är ute på egna äventyr idag så vi har haft dagen och kvällen helt för oss själva.

Krama varandra i trafiken!

Inga kommentarer: