söndag 15 april 2012

Påsk på Himmelfjäll

På skärtorsdagen jobbade pappa Fredrik halvdag. Vi andra ägnade förmiddagen till att packa bilen för en påskvecka i stugan i Idre Himmelfjäll. Här har vi det så bra, lugnt och skönt och härlig fjälluft att andas in. Vackra vyer att vila ögonen på. Så härligt att sitta vid köksbordet och se hur solen går upp bakom Städjan och ner bortom de norska fjällen i väster.
Vi har gjort små utflykter till Idre fjäll bland annat, åkt lite längdskidor och käkat nygräddade våfflor vid fädboden. Vi har även bestigit vårat "egna" fjäll, Himmelfjäll. Vilken frihetskänsla det är att få stå högst uppe på ett berg och höra tystnaden och ha en fantastisk milsvid utsikt.
På måndagen åkte pappa Fredrik hem så jag och barnen blev ensamma i stugan. Vi tog det mest piano och var ute i närområdet och lekte. Blev en och annan tur till slalombacken och badhuset vid Idre fjäll. Hanna hade tur och hittade en klasskompis som också var här på semester. De träffades och lekte tillsammans nästan hela onsdagen och på torsdagen åkte vi först slalom tillsammans och sen fortsatte även denna eftermiddag med lek tillsammans i stugan.

På fredagen kom pappa Fredrik upp igen efter en veckas jobb på hemmaplan. Med sig hade han även mormor och morfar. Vi fick några härliga soliga dagar innan det var dax att åka hem till Borlänge och den vanliga vardagen igen. Känner mig så lycklig som fått vara med mina härliga ungar hela veckan på detta underbara ställe.












Inga kommentarer: