onsdag 27 oktober 2010

Onsdagseftermiddag på bibblan...

...med kusinerna Alfred och Anton.

Direkt efter dagis åkte vi och hämtade upp kusinerna och deras mamma och for vidare till stans bibliotek. På väg dit i bilen gjorde jag mitt bästa för att friska upp minnet på barnen om hur man beter sig på ett bibliotek. Hanna kände till reglerna mycket väl eftersom 5-års gruppen fjärilarna på dagis besöker biblioteket med jämna mellanrum. Man ska vara tyst, inte stimma, bara viska, inte springa omkring och härja. Just så, men det kan vara lättare sagt än gjort. Ekvationen Alfred och Viktor går nämligen inte som man vill varje gång. Men man ska inte klaga, tur att man har barn som gillar att busa och ha roligt tillsammans :-) Och ärligt talat så skötte de sig faktiskt rätt bra. Vi hade en hyfsat lugn och skön eftermiddag tillsammans. Och att fika på bibliotekets café gör att man har råd att gå dit fler gånger, man blir INTE ruinerad.

Viktor hittade en låda med utklädningskläder, där fanns allt från glittriga ballerinaskor till Emil-kläder och alla möjliga olika hattar. Roligt att prova...


Trots att Anton satt och sov så skönt så ville inte Viktor att han skulle gå miste om några bra böcker. Han letade snabbt fram en bok från "småbarns-hyllan" till kusinen. Synd bara att han sov och inte var medveten om Viktors fina gest.

Viktor och Alfred kikar i några spännande böcker.
Lite spel och pussel hann vi också med. Jessica fick äran att spela med barnen. Det här var för svårt spel för mig. Jag höll mig till att läsa för dem i stället.

Lite lek och bus i kojan på biblioteket fick ljudvolymen att gå upp en aning. Vet inte vad som hördes mest; barnens tjo och tjim eller mammornas hyschande?!

Inga kommentarer: